torsdag 1 september 2011

Fransk chokladtryffel


Mitt bidrag till Månadens sötsak, vars tema denna månad var lättlagat, är fransk chokladtryffel. Busenkelt att göra.

Du behöver: 
1,5 dl vispgrädde
100g smör
300g mörk choklad
2 msk konjak eller likör

Gör så här: 
Lägg smör och vispgrädde i en kastrull och värm tills smöret smält. Lägg i chokladen och rör till den smält och tillsätt likören, rör till en jämn smet och häll upp i en skål. Låt denna stelna i kyl och när det blivit fast tar du ut den och formar bollar med en sked. Rulla dessa i kakao eller något strössel. Man kan även doppa dem i smält choklad, se tidigare inlägg. Det går även bra att experimentera med olika smaker som jag gjort tidigare. Bara fantasin sätter gränser. Receptet räcker till ca 20 tryfflar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar