söndag 11 december 2016

Min egen födelsedagstårta


I går firade jag min födelsedag lite i förskott med goda vänner. Oftast blir det en ihophastad tårta gjord på blomrester från gamla beställningar till mig själv, men i år satsade jag lite mer och gjorde en personlig tårta med mycket inspiration från min helg på Cake International i Birmingham för en månad sedan (se tidigare inlägg). Jag deltog i en föreläsning/demo som hette "Modelling a perfect face" där man fick lära sig hur man modellerar ett ansikte i ett stycke. Jag förde noga anteckningar annars skulle jag inte kommit ihåg ett dugg. Såhär blev resultatet och jag är verkligen jättenöjd. Jag valde att göra en älva. Nu vill jag bara göra massor av ansikten. Jag har även lekt med ätbart waferpaper som är ett helt nytt material för mig. Jag gjorde klänningen och vingarna av detta material. På mässan köpte jag flera olika sugarlacemattor, bland annat några som har 3-4 olika mönster, men i samma stil så man kan använda sig av dem till en flervåningstårta. Här har jag använt två olika sådana från samma matta. på andra våningen har jag gjort guldfärgad sugarlace och på första våningen har jag använt vit choklad och mjölkchoklad i mönstermattan, men använt mig av ätbara färger för att få fram en effekt i mönstret. Tårtan har ljusa bottnar smaksatta med citron och är fylld med mangomousse med chokladknappar och persika/passionsmousse.




Det här är en bild på förlagan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar