söndag 30 juli 2017

Fotbollsbröllopstårta


Den här bröllopstårtan har fotbollstema eftersom brudparet träffades genom fotbolllen. Varje tårta innehåller lite olika ingredienser, på grund av allergier och specialkost.
Den översta tårtan med fotboll och fotbollsskor är bakad utan ägg och med laktosfria mjölkproduker. Bottnarna smakar vanilj och fyllningen är en rabarbermousse och en jordgubbsmousse. Tårtan är täckt med klassisk smörkräm gjord på laktosfritt smör och florsocker samt ett täcke av marsipan. Runtom på fotbollen står det "Jag älskar dig" på olika språk. Jag undrar om bröllopsgästerna öppnade google translate och försökte klura ut vissa av dem. Jag kan i alla fall avslöja att språken jag använt är svenska, engelska, hebreiska, franska, italienska, finska, tyska, isländska, maori och katalanska.
Den mellersta tårtan är en vegantårta, den är alltså bakad utan ägg, mjölkprodukter eller gelatin. Istället har jag använt olja, rismjölk, soyacuisine och agar agar (växtbaserat alternativ till gelatin) samt sockerpasta. Jag valde också att inte lägga några färgade detaljer på denna tårta eftersom färgerna kan innehålla spår av nötter och detta skulle vara en tårta för alla allergiker. Först skulle jag även göra botten utan gluten, men det blev inte bra, så den gäst som var vegan och glutenallergiker fick istället en separat bakelse.
Den stora tårtan är för de gäster som inte har några allergier eller specialkost. Den har vaniljbottnar och är fylld med rabarbermousse med jordgubbsbitar och jordgubbsmousse samt täckt med marängsmörkräm och sockerpasta. Rosorna på tårtan är gjorda på tråd och skall föreställa Marie-Claire rosor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar