måndag 16 juni 2014

Glutenfri jubileumstårta


Med lite kort varsel blev jag kontaktad av en av förra sommarens brudar som ville ha en tårta till jobbets sommarfest för att fira att skolan hon jobbar på firar ettårsjubileum. Så det var bara att kavla upp ärmarna och ladda om efter helgens bröllopstårta. Så här blev tårtan med skolans logga på. Tårtan har faktiskt glutenfri botten. Det var första gången jag gjorde det och resultatet blev överraskande bra. Bottnarna blev luftiga så jag tror inte jag skulle våga använda dem till en alltför stor våningstårta, men till denna funkade det ju bra. Bottnarna är ljusa och tårtan är fylld med rabarber- och jordgubbsmousse och täckt med marsipan.
Tårtan hade visst varit väldigt uppskattad och god enligt info från beställaren, alltid kul att få respons.

Obs! vill understryka att när man bakar glutenfritt hemma eller i ett bageri där man även bakar med gluten kan det aldrig klassas som helt glutenfritt eftersom det kan förekomma damm från mjöl med gluten. För att ett bageri skall få kallas glutenfritt får man inte ta in gluten i lokalen. De flesta allergiker har själva bra koll på sina allergier, så man bör alltid dubbelkolla först innan man serverar dem hembakt glutenfritt. Receptet på botten är förresten hämtat från annicakes blogg som jag använt innan till cupcakes och tycker är en väldigt bra sida med mycket bra recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar