söndag 11 maj 2014

Vår Bröllopstårta



Den 26 april hade Pehr och jag en helt fantastisk dag tillsammans med våra närmaste släktingar och vänner. Vigseln var i Hagakyrkan med efterföljande fest på Gräfsnäsgården i Slottsskogen. Vädret var helt fantastiskt, rena sommarvädret, jag tror det var 19 grader den dagen och solen sken från morgon till kväll. Jag gjorde tårtan på söndagen en vecka innan och frös in den och den blev helt fantastiskt god, faktiskt den godaste jag gjort någonsin. Jag gjorde lite annorlunda saker som jag inte brukar göra så kostnaden i material blev betydligt dyrare än det brukar bli när jag gör mina "vanliga" tårtor. Tårtan svettades när jag tog ut den ur frysen på fredagkvällen och under resan till lokalen, men när jag dekorerat klart den och ställt in den i kylen så svettades den inte alls sedan dagen efter när vi tog ut den och den hade tinat perfekt och var lätt att skära i. Tårtan hade följande bottnar och fyllningar, nerifrån och upp; chokladbotten, chokladmousse, mandelbotten, rabarbermousse med jordgubbsbitar, chokladbotten, den var sedan täckt med chokladkräm och klädd med marsipan. Den var väldigt uppskattad av gästerna.



Förutom tårtan så har jag även pysslat en massa inför bröllopet och bla scrappat egna festhäften, fina placeringskort som hängde som tags på glasen, diverse bordsdekorationer, sydde tärnornas klänningar och brudnäbbens samt ringbärarens fluga. Jag gjorde också min egen brudbukett, tärnornas buketter och Pehrs crosage. Det var faktiskt väldigt kul att binda buketter, jag har aldrig gjort det förut. Vi gjorde även praliner tillsammans som vi ställde som en gåva till gästerna vid bordet, utom en kompis som är laktosallergiker, hon fick ett godisspett, och barnen fick en cakepop. Den fina skylten med brudparet har min vän Olle gjort och den har jag kvar och funderar på att hyra ut till andras bröllop. Den var en succé som gav många skratt. Här är lite bilder på mitt pyssel och bordsdukningen.



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar