tisdag 8 februari 2011

Rostårta och Cupcakes

Till en spelkväll 22 januari i år passade jag på att baka lite cupcakes med olika dekorationer samt prova den nya rosformade silikonformen jag köpte i Paris. Kakan gled lätt ur formen, däremot var det lite klurigt att gröpa ur den eftersom det var hål i mitten och gelén var lite svår att få att stanna på kakan. Fantastiskt god blev den i alla fall med en helt sagolik chokladkaka i botten. Fyllde roskakan som är gjord av vanlig tårtbotten med jordgubbsmousse, la sedan chokladkakan över och fatet upp och ner och vände sedan på alltihopa. Jag spritsade med kristyr runt skarven så ingen mousse skulle smita ut och hällde sedan jordgubbsgelé över kakan försiktigt i omgångar. Cupcakesen har citronsmak och är toppade med antingen jordgubbsmousse eller vit chokladfrosting. Alla blommor och fjärilar är egentillverkade.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar