måndag 7 februari 2011

Sommaräng

Den här tårtan gjorde jag till en kombinerad beachvolley/grillkväll med några vänner i maj 2009. Regnet tvingade in oss i lägenheten, men det glömdes snabbt bort när tårtan kom fram. Gjorde faktiskt egen marsipan här. Det var lite jobbigt och inte alls lönsamt ekonomiskt. Fördelen var att marsipanen var mjukare och lättare att jobba med.

Bakad med vanlig tårtbotten, fylld med jordgubbsmousse och täckt med smörkräm och hemgjord marsipan.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vilka fina tårtor du gör, helt galet fint:) jag sökte på Google efter marsipan recept så hamna jag här! Jag tänkte göra egen marsipan men hur gjorde du din marsipan?

    SvaraRadera
  2. Tack Marika! Det var ett tag sedan, minns inte vilket recept jag använde men googla bara. Dock är mandeln så pass dyr att det inte är ekonomiskt lönsamt att göra egen, däremot tyckte jag den blev väldigt smidig och lättarbetad så om det är det du är ute efter så kan det kanske vara att föredra ändå om det inte skall vara några stora mängder.

    SvaraRadera